Вътрешният министър Иван Демерджиев е възложил на всички структури на МВР да

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев е възложил на всички структури на МВР да
Коментари Харесай

Демерджиев за “Магнитски: Ще работим с ДАНС, не с прокуратурата

Вътрешният министър Иван Демерджиев е възложил на всички структури на МВР да проверят цялата налична оперативна информация за лицата, попаднали в листата по закона “Магнитски ”. По тези случаи ведомството ще работи с ДАНС, само че на този стадий няма да си партнира с прокуратурата. Това сподели Демерджиев по време на посещаване в Благоевград. 

Неговите упования са да има и последващи описи с български лица. Затова Министерство на вътрешните работи подхваща друга тактика - ще работят в задатък. “Силно се надявам, че преди да излезе идващият лист ще имаме резултати по досъдебни производства, които ще касаят лица, попаднали в този лист ", разяснява той.

Относно побоя над 19-годишен юноша в Плевен, Демерджиев съобщи, че към този момент има отстранени от служба чиновници. Започнала е и инспекция. “Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да бъде приключена тази инспекция. Аз ще я проследявам. Очаквам бърз и безапелационен резултат. Ако има чиновници, които са позволили нарушаване, чакам да бъдат неотложно глобени ”, добави министърът. 

Що се отнася до трите генератора, които страната ни изпрати на границата с РСМ, Демерджиев съобщи, че те ще се употребяват за потребностите на Турция и потърпевшите при опустошителното земетресение. “Надявам се, че РСМ ще откри сили и средства да обезпечи граничния си надзор по-добре. Ще им помогнем, доколкото можем, само че потребността в Турция сега е доста по-остра. Касае избавяне на човешки животи и считам там да отидат трите генератора ”, сподели още министърът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР